13 feb. 2010

Ziua iubirii



Eu sunt o fire conservatoare, iubesc tot ceea ce-i romanesc... iubesc primavara cu martisorul ei, 8 martie, mai ales ca e o zi speciala pentru mine, babele, si tot ceea ce ne reprezinta pe noi ca popor.

Maine e in 14... 14 februarie, o zi in care multi oameni sarbatoresc ZIUA IUBIRII. Multi spun ca acesta zi ar fi pe 24 februarie, desi nimeni nu a amintit despre Dragobete decat atunci cand 14 februarie a luat amploare in toata tara.
Eu nu auzisem de Dragobete, cel putin nu in zona Bucovinei in care am crescut eu, iar aceasta traditie cu 24 februarie nu s-a mai tinut de multa vreme, e fiind inlocuita de celelalte sarbatori care incep in luna martie.

De obicei nu permit imprumuturi sau kitsch-uri, insa mie imi place ziua de 14 februarie..nu stiu de ce, are ea o vibratie aparte, si cred ca nici nu are cum sa nu iti placa o asemene sarbatoare atunci cand atatea inimi isi marturisesc iubirea deodata....e o energie pozitiva care se simte, pe care nu ai cum sa o ignori. Iar cum spuneam si alte dati, daca e sa ne unim in lucruri pozitive, atunci vin si eu. ;)

Daca este ceva ce ma deranjeaza la acesta zi este ca s-a ajuns la o comercializare a sarbatorii, si nu ma refer aici la flori sau cutii cu bomboane, ci la tot felul de flori de plastic si inimioare rosii, sclipicioase. Dar cred ca tine de orice cuplu daca vrea sa cada in kitsch sau vrea sa fie original.

In rest,
IUBITI-VA MULT!
Iubirea este aripa data de Dumnezeu sufletului, ca sa urce pana la EL, iar cum cu o singura aripa nu prea ai cum zbura, este nevoie de doua...aripi, suflete, inimi...

5 comentarii:

  1. DE ACORD CU TINE!
    Sa ai o zi si nu numai,o viata intreaga plina de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Tasha! Si tie iti doresc multa, multa iubire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un zece plus un buchet de flori virtual de la mine,imparatesa a luminii!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sorine,
    primesc florile cu mult drag... cat despre lumina, ma simt magulita, ma supraevaluezi, dar iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai inainte ma bucuram, acum ma gandesc de doua ori pentru ca trebuie sa scot bani din buzunar pentru flori si pizza. Dar daca imi place fata, e ok, o fac cu placere.

    RăspundețiȘtergere