25 dec. 2009

Mos Craciun, ce tanar si neexperimentat esti!


Ieri am trait o minunata intamplare! Mi-nu-na-ta!

Am luat locul Mosului pentru o jumatate de ora si l-am ajutat putin, ducand cadourile cerute, finutului meu de 2 ani si jumatate, Sabin.
Foarte tare experienta, dar mai tare a fost ca a trebuit sa strabat o straduta mica pana a ajunge la
locul cu pricina, si... mai era si intr-o ora de varf, cand toti copiii colindau pe la case.

Batranul Mos de abia mergea cu sacul pliiiiin de jucarii in spinare, tiptil-tiptil pentru a trece neobservat.. Credeti ca a trecut????

Pai cine e un punct mic si rosu care vine regulat :))))???? Mos Craciun, bineinteles, care cand ajungea in dreptul unei usi la care se colinda, colindatorul amutea... Mosul il mangaia pe crestet si-l intreba daca a
fost cuminte, dar cum era cam tinerel ;) si fara experienta, uitase sa ia cu el niste dulciuri pe care sa le dea copiilor.

Astfel ca, dupa ce Mosul spuse vreo doua-trei minciuni cum ca s-ar intoarce mai
diseara pe la ei, in sfarsit iese din scara blocului. Afara, Mosul devine sprinten, si vrea sa sara o balta, cu ochii la obiectivul care se afla la numai 2 scari distanta de el ... (isi spuse in gand ca a scapat, nu era nimeni pe straduta).... cand deodata, de dupa bloc, o ceata de copii, il zareste pe Mos si vin toti gramada pe el, dupa el, in fata lui, cerandu-i cadourile din sac. Mosul a iutit pasul, tinand strans de sac care nu cumva sa fie scapat in mainile cetei de colindatori. Cu toata rusinea, le-a strigat ca se va intoarce mai tarziu....

Si, ajunge Mosul, la destinatie, ud, pentru ca intre timp, calcase in toate baltile, tr
anspirat de cat trase de sac ca sa nu i-l ia copiii, si gafaiand pentru ca urcase cele 3 etaje, sarind cate 2 trepte ca nu cumva sa se mai intalnesca si cu alti colindatori... si, cand colo, sus, nimeni nu a apreciat efortul Mosului, sa-i sara de gat, sa-l pupe, sa-i cante...
Cel mic, s-a ascuns
in cel mai intunecos loc din casa, adica dupa dulap, in dormitor, si putea sa traga mama-sa sau bunica de el ca nu a iesit nici mort, timp de 10 minute... timp in care, Mosul si-a tras sufletul, langa brad, innoindu-si fortele. Trece la atac, pe principiul ca daca nu vine Mahomed la munte...merge muntele...si se duce in dormitor. Incet-incet, de dupa dulap rasare-un cap frumos de copil bucalat care tasneste in bratele bunicii, racnind.
Mosul nu-l mai intreaba daca a fost cuminte, desi stia ca nu a fost, pentru ca in urma cu 10 minute aruncase in toaleta 2 prosoape, dupa care trase apa..
Asadar, nu-l mai intreaba, ci i
ncepe sa-l laude ce copil cuminte are in fata lui, ce destept e... stiti Goe cu mam-mare, mamitica si tanti mita???... toate 3 il laudam, incat, s-a apropiat de sac, inhatand toate cadourile, nelasand nimic si pentru alti copii. Printre laude a scapat Mosul si un "Hai, vin' la nana!", dar a rectificat repede, balbaindu-se si noroc ca cel mic era prea prins in a lua cat mai multe cadouri din sac;)
I-a si cantat Mosului, tare-tare, pentru Mosul era surd si nu auzea bine... Ba a fost de acord sa mearga langa brad ca sa faca poze cu el, si acolo i-a mai tras o cantare!


Ce sa spuna Mosul:
Ca i-a fost cam frica sa nu cumva sa fie recunoscut???
Ca finutul a observat de acum 3 saptamani ca Mos Craciun de pe blog seamana cu nana lui???
Numai ca acum, Mosul avea ochelari aburiti de la efort si de la caldura care il cuprinse, pentru ca avea saracul Mos cam o ora de cand statea in casa cu manusi de piele, barba alba si "gadalicioasa" si un fular gros in jurul gatului.

Dar n-a murit!!!! ca daca murea nu
mai avea cine sa imparta bomboane la intorcere, luate de la bunica, si nici nu avea cum sa fie surprins si salutat de 2 fetite in timp ce deschidea usa, cu manusi de piele, si chiar surprins ca nu mai avea decat o bomboana la 2 fetite, asa ca intra in casa, cotrobaie si iese la usa, foarte dezinvolt si mai da fetitelor si niste bani pentru colinda.

Sper ca Ajutorul Mosului sa-si fi indeplinit misiunea si sa nu fi bulversat mai tare copiii, ca daca nu, la anul, Mos Craciun nu-l va mai lasa sa fie ajutorul lui! :))))






6 comentarii:

  1. :))))))....Mosule,sa fi sanatos si sa mai vi si la anu'....asa aventura,mai rar!Nah,Mosule drag,la anu' vei sti ce trebuie sa faci si cum sa procedezi si intre timp va mai creste si finutul cel nazdravan si nu se va mai ascunde dupa dulap.Probabil ca la anu iti va smulge barba!:))))
    Sarbatori cu bucurie sa ai si An Nou cu impliniri!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, draga Mosului! Am vazut ca si tu ai fost cuminte si am trecut si pe la tine. Multumesc pentru cozonac!..si laptic..

    RăspundețiȘtergere
  3. LA MULTI ANI
    pentru MOS CRACIUN si pentru FINUTUL DRAGALAS!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani... Mosule! Toata lumea ti-a cerut cate ceva, dar tu ai primit ceva? Laptic, dulciuri, pupici... in afara de scurte cantecele si poezele.Hm? Mosule, si ai parti numa di sanatati si multi copchii cumintai si multi bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, Mariana! La multi ani sanatosi si banosi si sa scapi de pensia aceea a de 666 ron :)!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, Elena!
    Mosul a primit înmiit bucuria pe care a impartit-o, pentru ca ii place mai mult sa daruiasca decat sa primeasca!
    Multumesc pentru urarea facuta din sufletul tau de bucovineanca!

    RăspundețiȘtergere