28 dec. 2009

Craciun minunat!










Ce poate fi mai frumos decat un Craciun cu zapada?
Dupa doua zile in care a plouat ca in luna lui martie, astazi, de Sf. Stefan, a nins ca in basme. Ziua nu se anunta deloc cu zapada cand ne-am pornit la Manastirea Voronet, insa apropiindu-ne de padure, de munti, zapada jucausa se depunea cat ai zice "Ninge!";)
Desi merg la Voronet de cate 3-4 ori pe an, de fiecare data am sentimentul ca e prima data, un fior strabatandu-mi sufletul. E ceva magic acolo, e prezenta Divinului in toate: incepand cu albastrul de Voronet, cu padurea care inconjoara manastirea, cu maicutele a caror voce blanda te face sa te simti de neatins si terminad cu oamenii... au oamenii de acolo o caldura in glas si in suflet ca dau pe dinafara.
Astazi Voronetul era ca o vata de zahar, ca un cuibusor de puf alb.. era frumos tare! Si era plin de oameni desi zapada depusa anunta cateva inzapeziri, ba chiar si un accident minor de derapare si tamponare...


Si credeti c-am ratat ocazia de a testa si partia de schi de pe langa manastire???? Desi inaugurarea trebuia sa fie de Craciun, ea s-a amant, insa noi n-am amanat urcusul si coboratul pe partie cu saniuta. Iuhuuuu!!!!

10 comentarii:

  1. Voronetul are intr-adevar ceva divin! Am simtit si eu asta, mai ales in curte. Aerul si energiile de acolo m-au inundat intr-un mod extrem de placut si linistitor... mi-au creat senzatia de plutire...

    La multi ani pt 2010!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact! Frumoasa descriere! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti doresc sa simti razele iubirii divine pe care El le trimite spre inima ta, si tu sa-i primesti iubirea cu bratele deschise, pline de caldura si gingasie, dragostea sa se cuibareasca in sufletul tau frumos si sa-l metamorfozeze intr-un crin alb cu sclipiri de diamant, sa ai parte de toata bucuria din lume, sa plutesti pe petale de flori si pe nori de fericire, iar credinta, intelepciunea, speranta si iubirea sa -ti calauzeasca pasii in noul an !
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Voroneţul rămâne un punct de reper fundamental al vieţii noastre... La mulţi ani ŞI SĂRBĂTORI FERICITE alături de toţi cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc!
    Sarbatori minunate si voua, Lisandru si Geanina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super imaginile,si tu esti o fata plina de viata,grozave si imaginile din slide....
    La multi ani Alina,un an nou cu impliniri pe toate planurile!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Tasha! Iti multumesc pentru urari... sa dea Domnul sa fie asa la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) la saniutaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

    Si asa e - ce e mai frumos decat un Craciun cu zapada!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos la Voronet si imi e asa de dor de locurile acelea. Sper sa merg pe acolo cat de curant, oricum la toti colegii din Sibiu si Germania le-am zis de Bucovina si ca e un loc minunat.

    Sanatate si LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  10. E frumos tare.. si nu e vorba aici doar de o frumusete pe care o vezi cu ochii, ci mai mult cu sufletul! Multumesc de urare! Asemenea si tie!

    RăspundețiȘtergere