29 aug. 2010

Cu noutati din Grecia Antica :)


Dragii mei,

Cam tarziu cu noutatile, desi m-am intors de la cursul din Grecia pe 26 iulie, dar am avut de intocmit o gramada de rapoarte in legatura cu tot ce am vazut acolo, cu tot ce am invatat, cu tot ce am cheltuit, dar si cu tot ce voi face si cum voi aplica pe parcursul unui an tot ceea ce am invatat la acest curs. Si nu in ultimul rand, mi-am predat si lucrarea de gradul I, desi imi voi amana putintel gradul, cu vreo 2 anisori.

Ce sa va spun! A meritat tot stresul de a o lua singura la drum, cu o burtica de 7 luni, cu 2 bagaje, unul de 20 de kg si unul de 10 km, pe tren, in avion, pe feribot. M-am descurcat, cu ajutorul lui Dumnezeu si am avut astfel cea mai minunata experienta din cariera.

Nici nu stiu ce mi-a placut mai mult: Grecia cu turcoazul apei, cu templele ei ( 6 temple am vazut), cu hotelurile ei de 4 stele ( cele mai bune conditii), croaziera de la insula Aegina pe insulele Moni si Agkistri, mancarea greceasca, Sfantul Nectarie... sau faptul ca am interactionat cu inca 20 de colegi profesori din toata Europa si ca ne-am imprietenit, ca am lucrat pe echipe, ca ne-au predat cei mai buni profesori universitari din Grecia.... si de ce nu, faptul ca am putut contribui la schimbarea imaginii Romaniei in Europa.


Le-a placut la nebunie cand le-am cantat o doina din Bucovina, imbracata in costumul popular cusut de bunica mea si le-am dat cate un ou incondeiat (7 lei bucata x 25, dar a meritat efortul financiar), ca le-am prezenatat zona mirifica de unde vin... si atunci multi colegi si-au promis ca vor vizita si ei manastirile din Bucovina. Acum, nu stiu daca finlandezul sau islandeza vor ajunge vreodata in Romania, dar impt este ca macar au avut acest gand vreodata... Daca vreti sa auziti si doina pe care le-am cantat-o...



Ingerasului meu i-a placut la nebunie Grecia, mai ales inotul in apele limpezi si calde ale Greciei si cel mai mult intalnirea cu Sf. Nectarie cu care nu stiu ce-a vorbit, dar era foarte vioaie, dand din picioruse si mutandu-mi burtica dintr-o parte in alta. :)
Mai multe fotografii am pus pe pagina mea de Facebook http://www.facebook.com/album.php?aid=2236&id=100001419702776&l=e9dbeee5de

Va doresc o vara frumoasa, cat a mai ramas din ea, si voi reveni cu noutati, dupa ce micuta mea va veni pe lume!

12 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai dat semn si am mai aflat despre tine si bebe. Sunt cu gandul bun la tine si iti doresc multa sanatate si reusita. Te pup cu drag, scumpa mea. Pe tine si fetita ta minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Elena! Si noi te pupam!
    Imi pare bine ca ne-am gasit si pe facebook!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Calatoria prin viata ta continua. Succese mari in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, Dan!
    Maine am operatia de cezariana!
    Gandurile voastre bune vor ajunge la noi asa cum au ajuns si pana acum!

    Sper sa ne revedem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alinaaa!...
    Esti mamica bucuroasa?
    Sa fiti sanatosi si sa ne dai de veste cand ai timp!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt mamica!!!!!!
    Azi am venit acasa... in curand pun si cateva poze! Multumesc, Ramona pentru ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari!
    Sa-ti creasca puiul sanatos, frumos, istet, norocos, ce mai...cu stea in frunte sa fie!
    Ca mama lui!

    RăspundețiȘtergere
  9. Grecia e o tara foarte frumoasa. Erau binevenite mai multe poze. Desi putem vedea destule pe Google, cele personalizate au farmecul lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. da, au ape limpezi, asa cum am mentionat si tu intr-unul din paragrafe. E foarte frumos la greci. Astept sa fie macar la fel cum e acum si la noi candva.

    RăspundețiȘtergere