27 ian. 2010

Să ne-auzim corect!!


Eu sunt o mare apărătoare a tot ceea ce-i românesc şi în mod special a limbii române corecte. Am foarte mulţi ani de gramatică în spate şi mulţi elevi pregătiţi pentru admitere la liceu, facultate şi, în ultimii ani, la Şcoala de poliţie de la Câmpina. Sunt foarte multumită de politiştii mei care scriu corect. :)

De când am intrat în lumea blogului, am observat multe greşeli de scriere, însă nu am îndrăznit să le corectez, nefiind un site cu caracter didactic. Chiar deunăzi am citit pe un blog un comentariu care amintea că "Prutenu" nu mai e, deci poate scrie cum vrea... :(

Am ajuns în punctul în care, după multe luni de tăcere şi "muşcături de limbă" şi la propriu şi la figurat, :))) să iau atitudine şi să ajut într-un fel la scrierea corectă a limbii române!
Mai era un domn profesor, însă are şi dumnealui greşelile sale, aşa că a mai pierdut din respectul meu. Eu nu spun ca n-oi avea şi eu, dar pe ce am studiat, sunt foarte sigură!

Începând de astăzi, voi prezenta pe blogul meu, cât şi pe 100ro, o regula de scriere, axându-mă pe greşelile frecvente!

Astăzi:

Verbul A PLĂCEA:

Cum ne arată şi forma din dicţionar, verbul este a plăcea şi nu a place.

Deci, spunem:
mi-ar plăcea
ţi-ar plăcea


La fel procedăm si la:
Dacă ar apărea .... şi nu .... dacă ar apare
Mi-ar displăcea
.... ..... mi-ar displace
Mi-ar părea rău.. ---mi-ar pare rău
Aş tăcea.... şi nu .... aş tace

Pentru cunoscători, toate sunt verbe la conjugarea a II-a :)

S-ar putea ca 90% dintre cei care citesc să ştie aceste lucruri, dar merită ca pentru cei 10%, să le reamintim tuturor!

Să ne-auzim corect! :)

20 ian. 2010


E iarna! Iubesc iarna!
La mine pe blog e o iarna albastra :), dar e totusi o iarna grea. La noi ninge de trei zile incontinuu, incat masinuta mea nu se mai vede din zapada si trebuie sa dau zapada de pe ea din doua in doua ore, ca nu cumva sa se afunde sub greutatea zapezii :))))))... ca doar o pana imi lipseste!

Daca masinile circula cu greu, nu acelasi lucru pot spune despre sanie! Ce tare mai aluneca! Si mai ales cand e trasa de masina! Ihuuuuu!
Aseara am luat iar drumul zapezii, la vale cu viteza gandului, iar la deal cu viteza masinii care urca un deal abrupt si scoate un fum gros inecacios...dar cine il mai simtea!!!! Adrenalina te face inconstient! Nici nu-ti mai pasa ca teava de esapament iti sufla direct in ochi si-ti murdareste geaca noua, sau ca funia saniei e prea scurta!
Zborul cu sania e fabulos!
Incercati! Merita!

17 ian. 2010

Grigore Vieru - lacrima lui Eminescu


"Daca visul unora a fost, ori este sa ajunga in Cosmos,
eu toata viata am visat sa trec Prutul."
GRIGORE VIERU

Inainte ca soarele sa apuna peste ziua lui Eminescu, "Sufletul Basarabiei" se pregatea sa plece pe drumul vesniciei. Destinul i-a fost fatal pe o margine de drum. Poetul Grigore Vieru se intorcea de la Cahul, o localitate din sudul Moldovei, unde participase la o ceremonie de omagiere a poetului Mihai Eminescu.
Nenorocirea nu intreaba pe nimeni! Vine si atat! Pe 18 ianuarie 2009, toti crestinii si-au impreunat mainile a rugaciune pentru sufletul marelui poet roman.

Nu am, moarte, cu tine nimic
Nu am, moarte, cu tine nimic,
Eu nici măcar nu te urăsc
Cum te blestema unii, vreau să zic,
La fel cum lumina pârăsc.

Dar ce-ai face tu şi cum ai trăi
De-ai avea mamă şi-ar muri,
Ce-ai face tu şi cum ar fi
De-ai avea copii şi-ar muri?!

Nu am, moarte, cu tine nimic,
Eu nici măcar nu te urăsc.
Vei fi mare tu, eu voi fi mic,
Dar numai din propria-mi viaţă trăiesc.

Nu frica, nu teamă,
Milă de tine mi-i,
Că n-ai avut niciodată mamă,
Că n-ai avut niciodată copii.


Amintirile din copilarie ale lui Grigore Vieru aveau fiorul dragostei de neam si de Dumnezeu:

"Eu sunt născut pe malul Prutului, pe lângă Rădăuţi-Prut. Biserica din sat era închisă, iar maica-mea, ca toate femeile de la ţară, deşi analfabetă complet, era o mare credincioasă şi, când venea Paştele, cocea pe ascuns pască şi făcea ouă roşii. Trebuiau sfinţite, dar unde să le sfinţeşti? Pe celălalt mal, la Miorcani, biserica funcţiona. La miezul nopţii se revărsa peste Prut zgomotul clopotelor din noaptea Învierii. Aşa sfinţea maica-mea pasca şi ouăle, în zvonul acelor clopote din satul Miorca­ni!"


S-a dus si poetul Grigore Vieru si parca de cand s-a dus mi-e dor si mai tare de el, scrierile sale ma fac sa lacrimez de fiecare data cand le citesc. Transmit atat de multa durere!

Grigore Vieru
Ion Aldea Teodorovici
Doina Teodorovici

Dumnezeu sa-i ierte, in veci, pe toti!

Cartea este cel mai bun prieten al tau?


Am primit o leapsha de la Tasha, de fapt am descoperit-o pe site-ul ei, bine-ascunsa, dar am gasit-o! :). Imi place deoarece este despre carti, carti adevarate, cu miros de padure si parfum de fragi si de mure :) Iti multumesc, Tasha!
Recunosc ca in ultima vreme citesc pe sarite! M-am apucat de "De vegehe in lanul de secara", insa o provocare de pe 100ro m-a facut sa recitesc jumatate din cartea lui Dan Puric "Cine suntem?", dar promit ca revin in lanul de secara :)

Cum am prins eu drag de carti? Nu face parte din leapsha, dar trebuie sa povestesc.
Eram prin clasa a V-a si mama mea o cititoare impatimita pe atunci ( citea cate o carte saptamanal) citea atunci o carte care mie - un copil de 11 ani - mi se parea foarte groasa, dar si foarte interesanta, mai ales dupa titlu: "Calugarul" - autorul nu-l mai stiu. Eu citeam doar povesti nemuritoare care stiu ca imi placeau grozav...
Am rugat-o pe mama sa-mi povestesca putin subiectul care mi s-a parut atat de captivant, incat am intrat in lumea romanelor citind o drama: calugarul chinuia copiii de care trebuia sa aiba grija :(

Au urmat apoi carti pe care le cumpara mama sa le citesca pentru ea, si le citeam eu prima :) De ce sa nu recunosc ca de multe ori neglijam invatatul pentru scoala, in favoarea cartilor.
Asa m-a prins tata, in clasa a VIII-a , cand in cele 2 ore zilnice de invatat pentru examenul de admitere pentru liceu, eu tineam caietul cu comentarii ca paravan, iar in interior avem "O viata" de Guy de Maupassant. Mama!!!! Ce-am mai luat-o! Si in ziua de azi imi scoate tata ochii!

Ce vremuri! Si cand ma gandesc ce greu ii determin eu pe copiii mei din clasa sa citeasca! Acum, fiind in clasa a IV-a, sunt cativa care au prins drag de carti si citesc romane intregi : "Singur pe lume", "Aventurile lui Tom Sawyer", carti care mi-au bucurat si mie copilaria. Dar asta doar dupa ce le-am povestit eu cele mai tari faze din carti si i-am facut curiosi :)))

Sa revin la leapsha:

1.Cand cititi, pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti pagina?!

Era o vreme cand le mai indoiam paginile, cartile nefiind ale mele, adica sa fie cumparate din banii mei, dar de cand investesc in carti, tin mult la ele si folosesc doar semne de carte.

2.Ati primit , in ultimul timp o carte drept cadou si , daca da , care a fost aceasta?
Da, am primit de la sotul meu cartea lui Dan Puric, dar si de la o prietena, continarea la "Jurnalul fericirii " de Steinhardt, "Daruind vei dobandi".

3.Cititi in baie?
In dus? Ca sa ud cartile mele? Nu!

4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si , daca da , care ar fi fost aceasta?
Am scris o carte impreuna cu alti invatatori din tara care se numeste "Carte frumoasa, pentru toti din casa", in care mi-am pus si eu cateva ganduri dar si cateva poezii de suflet.
In schimb am foarte multe articole publicate, mai mult articole pe teme de folclor, pentru ca m-a interesat acest domeniu.

6.Care este cartea preferata?
Cartea preferata ramane cartea adolescentei mele, "Scrisoare de dragoste" de Mihail Drumes. Au trecut 15 ani de cand am descoperit-o, cred ca am recitit-o de cel putin 10 ori, cu acelasi drag si suspans si am plans de fiecare data la fel de mult. Nu stiu de ce mi-a placut cartea asta asa de mult... probabil ca m-am regasit foarte tare in personajul feminin al cartii...

7. Va place sa recititi unele carti si care ar fi acestea?
Imi place sa recitesc carti! Toate! Nu o data, ci de "n" ori si nu ma plictisesc! Cateodata imi spun ca e ultima data cand recitesc o carte, pentru ca in timpul acesta as putea citi ceva nou... Nu pot! Ma simt bine recitind cartile care imi plac! Ma relaxeaza! Stiu ce urmeaza, nu sar peste capitole si nu ma plictisesc! Nu mi se intampla acest lucru si la filme. Nu pot sa vad un film de doua ori..nu pot. E ciudat, nu?

8. Ce parere ati avea despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune?
Cred ca le-as multumi pentru lumea pe care mi-au daruit-o! Dar, din pacate, sunt morti.

9. Va place sa discutati despre ceea ce cititi si cu cine?

Da!!!! Imi place, dar cateodata cei din jurul meu nu prea au timp sa ma asculte. Sotul lucreaza foarte mult, triplu cat mine ( ma refer la ore) si nu-l mai pot tine treaz ca-n bancul acela cu "Costica!!! Dormi?" "As dormi daca m-ai lasa!"
Asa ca ii povestesc mamei dar cel mai mult surorii mele care este o lenesa in a citi si atunci citeste prin povestirile mele. I-am povestit toate volumele din Mizerabilii ;) Cum citeam ceva, cum ii povesteam, sufeream amandoua, iar ea de abia astepta sa mai citesc cate ceva. :)

10. Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi?
Cartile cu autori clasici trebuie musai sa le am in casa. Asa ca, deocamdata cumpar literatura universala. Dar cumpar si carti pe care mi le recomada prietenii : Imparatul Mustelor, de ex.

11. Care credeti ca este o lectura "obligatorie" , o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?
"Poezii", de Eminescu si "Amintiri din copilarie" de Ion Creanga. Cel mai mare poet pe care l-a ivit vreodata pamantul romanesc si care a fost prieten cu cel mai mare povestitor al romanilor, cei doi trebuie cititi de fiecare roman. Si am eu grija sa se intample asta, in clasele I-IV :)))

12.Care este locul preferat pentru lectura?
Imi place sa stau confortabil, pe burta ;), sub un cires, in gradina, sau daca nu in pat :)

13. Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste?
Poate merge si televizorul..nu ma deranjeaza pentru ca in momentul in care citesc, totul din jurul meu se transforma in realitatea cartii.

14.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic?
Da, in ultima vreme foarte multe. Desi nu e confortabil deloc...

15.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele care sunt imprumutate?
Le prefer pe cele cumparate, ca sa le recitesc, dar era o vreme in care imprumutam foarte mult pentru ca nu-mi permiteam sa le cumpar.

16.O carte este pentru mine.....Cum ati descrie o carte?
O carte este un univers intreg, o detasare de cotidian, o alta lume. Nu fug de realitate, imi place viata mea, dar asta simt cand citesc.

Sper sa aveti rabdarea sa cititi cat am scris :), ca daca ma potrivesc, ma apuca ora 3 dimineata :)

Dau leapsha mai departe:
Elenei
lui Dan

15 ian. 2010

Ce ne uneste?

Ce ne uneste? - ma intreaba Elena...

Eu am descoperit de multa vreme internetul si in special abilitatile tehnice care m-au ajutat sa-mi creez 3 site-uri cu caracter didactic... am invatat totul singura, fara cursuri, fara profesor - pur si simplu le-am dat de capat :)
Insa blogging-ul l-am descoperit datorita lui
Oreste. Ii urmaream emisiunile iar el isi populariza blogul. Pentru a putea comunica cu el, mi-am creat si eu unul si am avut chiar privilegiul ca "maestrul" sa intre pe blogul meu pentru a-mi ura "Bun venit!"
Am descoperit acolo o comunitate foarte faina....eram un grup, fiecare membru cu pareri proprii, bine-argumentate, mai intervenea si Oreste...totul pana intr-o zi cand, Oreste,
"si-a luat jucariile" si a inchis accesul la comentarii, ba mai mult, le-a sters si pe cele pe care le daduseram noi, gandurile noastre, timpul nostru, unele dintre ele - adevarate pleadoarii gandite in detaliu...
Vreo 2 luni de zile fiecare " a bantuit" pe unde a putut si a stiut el, apoi ca printr-o minune, ne-am adunat iar, pe blogurile lui Dan Ionitescu, si iar au inceput dezbaterile foarte interesante si lungi....
Intre timp am cunoscut si alte persoane care mi-au placut..pentru ca, uneori, sufletul unui om se simte mai bine in scris, prin cuvinte, decat atunci cand il ai in fata, astfel ca numarul prietenilor mei virtuali de la care invat cate ceva, zi de zi, a crescut.

Ce ne-a unit pe noi?
- interesul pentru aceleasi lucruri;
- dorinta de nou
- nevoia de a comunica
- dialogul constructiv
- timpul liber

Va multumesc ca aveti rabdarea de a ma citi, ca ma vizitati, ca-mi trimiteti cate o leapsha, pe scurt
ca sunteti prietenii mei!

12 ian. 2010

Eminescu sa ne judece!


De avem sau nu dreptate,
Eminescu sa ne judece!

E noaptea de Crăciun. Spre miezul nopţii, când nu se mai aude niciun foşnet de-al oamenilor, vântul, paznicul ce veghează taina acestei nopţi, coboară pe un val de zăpadă un înger din înălţimea înstelată. E îngerul Crăciunului.

În fiecare an Dumnezeu îl trimite pe pământ cu daruri pentru copii. El intră din casă în casă şi se opreşte la căpătâiul fiecărui copil. Dintr-o privire îi citeşte şi îi cântăreşte sufletul, după care scoate din desagă darul hărăzit lui de Dumnezeu.

Prima dată a intrat într-o casă frumoasă cu ferestre mari. Într-o cameră curată şi caldă , între perne, dormea o fetiţă. Îngerul s-a apropiat de ea, a cercetat-o şi a scos din sac darul potrivit pentru sufleţelul său. După ce a binecuvântat-o i-a citit dintr-o carte cuvântul lui Dumnezeu:

-Ţie, pentru că nu te cerţi cu nimeni şi nu –ţi plac vorbele urâte, îţi dăruiesc PACEA. Inima ta va fi plină de pace în toată vremea. Oamenii se vor simţi liniştiţi lângă tine şi vei potoli multe furtuni din sufletele lor.

După ce a sărutat-o pe copilă pe fruntea , îngerul a zburat mai departe . A intrat în altă casă unde un băieţel abia aţipise. L-a cântărit şi pe el cu privire, a scos darul din desagă, l-a binecuvântat şi i-a citit şi lui din cartea cea groasă:

-Ţie, pentru că nu-ţi este frică de greutăţi şi alegi de fiecare dată ce este mai greu de făcut, îţi dăruiesc CURAJUL. Vei avea o inimă curajoasă şi nu vei şti ce este îndoiala. Oamenii te vor preţui şi se vor sprijini de sufletul tău când vânturile vieţii îi vor clătina.

După ce a terminat de citit , îngerul a plecat grăbit mai departe.

A intrat apoi în casa une fetiţe care adormise de numai căteva clipe..După ce i-a cântărit cu grijă sufleţelul, i-a scos darul potrivit, a binecuvântat-o şi i-a citit:

- Ţie, pentru că nu vrei să răneşti pe nimeni, nici măcar cu privirea,îţi dăruiesc BLÂNDEŢEA . Vei avea o inimă blândă ca o rază de soare şi vei alina multe suflete chinuite.

După ce a sărutat-o pe fruntea adormită , îngerul s-a grăbit spre alţi copii. La toţi le-a căntărit sufletul şi le-a lăsat daruri pe potriva lor. A dat unora ÎNŢELEPCIUNEA, altora BUCURIA, HĂRNICIA, ISTEŢIMEA ,MILA, CUMPĂTAREA, SMERENIA, NĂDEJDEA…şi câte şi mai câte daruri.

Într-un sfârşit a ajuns şi la ultima căsuţă. Era o casă simplă, ţărănească. A intrat încetişor într-o odaie. Acolo, într-un pătuţ cu cearşafuri curate, dormea adânc un băieţel. Avea fruntea înaltă, peste care se revărsau bucle negre şi moi, tâmpla străvezie şi gănditoare. Lumina palidă a lunii ce bătea în fereastră îi scălda chipul alb şi fraged ca floarea de cireş. Îngerul l-a privit încurcat. A vrut să-i cântărească sufletul dar n-a putut. Sufletul acestui copil era mult prea mare, atât de mare, că îngerul s-a speriat şi a tresărit, neştiind ce să înţeleagă. Oare avea el prin desagă vreun dar potrivit pentru acest copil? A căutat mai atent în tolbă şi a luat în mână ceva greu, greu de tot. A tras mâna afară şi când a privit ce era în palmă s-a cutremurat. A privit apoi fruntea albă ca laptele a băieţelului, buzele subţiri, obrazul fraged, umerii plăpănzi şi a suspinat. A supinat dându-şi seama că nici mintea lui de înger nu poate pricepe toate tainele şi judecăţile lui Dumnezeu. Tremurând uşor a îngenuncheat lângă pătuţul copilului şi i-a aşezat darul pe frunte. L-a binecuvântat de trei ori şi cu voce stinsă i-a citit cuvântul lui Dumnezeu:

-Ştiu cât de mare este suflerul tău. Ştiu că în el va încăpea o lume întreagă şi că în el vei vrea să cuprinzi chiar nemărginirea Mea. Ştiu că inima îţi va arde de iubure. Că îţi vei iubi ca nimeni altul neamul din care te-ai născut, că vei iubi toate frumuseţile făcute de Mine, că vei iubi râul, ramul, că vei iubi Biserica Mea, pe Maica Mea; ştiu că Mă vei iubi pe Mine. Şi pentru că te vei asemăna cu Mine în iubire, ţie îţi dăruiesc darul Meu cel mai de preţ; îţi dăruiesc SUFERINŢA. Întreaga ta viaţă va fi muiată în adâncuri amare de lacrimi. Chiar şi cei apropiaţi ai tăi, când îţi va fi cel mai greu, îţi va da să bei fiere şi otravă. Răni nevindecate şi nemângâiate vei purta în trup şi în suflet.

Îngerul s-a oprit o clipă, a suspinat şi a citit mai departe:

-Dar din acest adânc de suferinţă va creşte un tânăr mândru ce va arde în inima sa toate dorurile şi durerile neamului său. Va creşte un tânăr voievod ce va fi peste veacuri lumina neamului său. Iar când lumea nu va mai putea încape strălucirea ta, lumina ochilor tăi se vas tinge. Atunci vei urca uşor , cu suflet blând şi luminos, slobozit de toată suferinţa, în lumina falnicilor bolţi, în palatele cele de mărgean, acolo unde nu este nici durere, nici întristare , nici suspin…

Acestea au fost ultimele cuvinte citite de înger şi printre genele rourate de lacrimi l-a privit pe copilul ce dormea şi i s-a părut că vede strălucind pe fruntea lui când o cunună de stele, când o cunună de spini. A vrut să-l sărute pe frunte , dar n-a îndrăznit. S-a aplecat cu evlavie şi a sărutat picioarele copilului care primise ca dar SUFERINŢA.

Copilul acela era MINAI EMINESCU.

7 ian. 2010

Remember 2009

Multumesc Elenei, pentru dragul si increderea cu care mi-a inmanat acesta leapsa. Sper sa n-o dezamagesc... In mare imi spusesem ca am avut un an bun, destul de activ, dar inca nu il analizasem in detaliu.

Ianuarie
Anul a inceput furtunos la scoala, cu Mihai Eminescu - spectacol cu elevii de cl a VIII-a, urmat de o lectie deschisa la care au venit toate colegele din scoala, un medalion literar foarte reusit, iar copiii s-au intrecut pe ei. Am aparut si in ziarul local :)

Februarie
Brigada!!!!
20 de inspectori pe capul nostru la verificat acte, hartogaraie, dar si inspectie la cate 2 ore pentru fiecare cadru didactic din scoala. Rezultate? Calificativ FOARTE BINE

Martie:
8 martie - Ziua mea!!!! :) Petrecuta alaturi de familie, de prieteni si finalizata cu o cina doar eu cu sotul, la un restaurant select, Conacul Domnesc.
16 martie - Ziua finutului meu, Sabin! Din nou distractie!




Aprilie:
De Pasti am mers la cateva manastiri din Bucovina. Intr-o zi, Manastirea Dragomirna - primavara chiar e raiul pe pamant






In alta zi, manastirea Voronet, care nu e cu nimic mai prejos...tot un colt de rai e..














Mai - o luna fabuloasa
Am fost invitata la Parlamentul European de la Bruxelles, iar in drum, am vazut si Ungaria, Cehia, Belgia, Olanda, Austria... Suuuuuuuper!


































Iunie
- Excursie cu copiii pe Rarau, in care sotul a fost ajutorul :) El a carat bagajele cu masina, iar noi pe jos...
- mers cu trenul, dormit in cabanute, foc de tabara cu frigarui, Piatra Soimului, Pietrele Doamnei, Schitul Rarau, urcarea a 12 km de munte PE JOS!!!!, aproximativ 3 ore de urcat pe munte, ca sa nu mai spun de coborare..care a fost mai grea ca ne tremurau picioarele de la efort - aceiasi 12 km + insfacarea bagajelor si fuga la tren=4 km de fuga, cred ca de fapt era o taraire...si totusi n-am pierdut trenul!! Dar a meritat! Sa va spuna Cristiana! Piatra Soimului e dementiala!!! E zbor!!! E fabulos!




TO BE CONTINUED!!!!

5 ian. 2010

Cine canta? Michael Jackson, post mortem

E o melodie care a aparut in 2009, acum vreo patru luni... Intrebarea mea este:

Cine canta?

Va rog sa ascultati cu atentie, ca sigur stiti!! :)

UPDATE:

E Michael Jackson!!!!
Seamana???? Da, dar nu rasare! :)
E o melodie care a aparut dupa moartea sa, din tolba sa cu cantece tinute pentru zile negre, un cu totul alt stil, doar vocea-i inconfundabila.. regae!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

1 ian. 2010

O noapte cu adevarat instelata


Anii, sunt cei ce ne spun,
Cat am strabatut pe drum.
Unii sunt la inceput
Altii, mult au stabatut,
Au coborat, au urcat
Au muncit, s-au bucurat.
Dar, mai toti , sa stie vor,
Ce-i asteapta-n in viitor !
Nu pot eu ca sa va spun
Ce va asteapta acum pe drum.
Insa ,ce imi doresc
Pentru cei , ce-i iubesc !
Imi doresc, ca-n drumul lor,
Sa gaseasca tot ce vor:
Sanatate, Bucurie,
Rabdare si Omenie,
Liniste si Incantare,
Pace, Binecuvantare,
Smerenie, Ajutor,
Bunastare si Mult Spor,
Dragoste si Fericire,
Lumina si Multumire !
La Multi Ani acum va spun,
Sa va fie drumul bun !
Ocolit de orice greu
Si -ocrotit de Dumnezeu!

LA MULTI ANI!


Eu am avut o seara instelata, The Starry Night si a fost la fel de frumoasa ca cea a lui Van Gogh, la Conacul Domnesc, din Suceava.
Alaturi de sot, de prieteni, de o muzica buna, de vocea Margaretei Clipa, am trecut in 2010 cu zambetul pe buze si cu o maaaare dorinta in suflet care sper sa fi ajuns la Dumnezeu prin cerurile larg deschise in Noaptea de Anul Nou.
Am dansat pana n-am mai putut, la fel am si mancat - dar la cate bunatati erau acolo, doar le-am gustat: rata cu sos de coacaze si snop de legume, icre de Manciurea, melone cu prosciuto, terina de ton... mama!!! Azi, doar apa!!! :) si la patinoar!